ÇANAKKALE 'M (Kompozisyon Yazısı 2)

ÇANAKKALE 'M (Kompozisyon Yazısı 2)

ÇANAKKALE 'M (Kompozisyon Yazısı 2)

ÇANAKKALE 'M


Selam olsun sana Çanakkale’m! Selam olsun uğruna can veren aslanlara.

Kınalı kuzuların askere gönderen analara, yiğitlerini camda bekleyen yârlara. Sen osun ki topraklarında nice şehit kanı taşıyan, sen osun ki kızıl bayrağı semaya diken, sen osun ki geçilemeyen. Mavi örtüne düşmanın illet bombaları, soluduğumuz havaya lanet kokuları karışmış! Geçilemeyen sen geçilmeye çalışılmış Çanakkale’m. Kefereler almış başını gidiyor! Lakin toplasan bir Mehmetçik bile etmiyor! Çöküyorlar topraklarına leş ak babalar gibi ama bilmezler ki cesaret, Türkün korkusuz Soy ismi!

Bilmiyorlar. Tonluk gemiyi batıracak olan Seyit Onbaşı’yı, bilmiyorlar Mehmetçik yaşasın diye kendi oğlunu feda eden hekimi, bilmiyorlar mavi gözlü bir komutanın cephede olduğunu. Bilmiyorlar! Habersizler Çanakkale’m! Çaresizler, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir yandan ezan, bir yandan sela okunuyor. Durur mu hiç kefereler! Gözlerini hırs bürümüş! Secde eden Mehmetçiği toprağa düşürmüş! Türk esaret altında kalabilir mi hiç? İstiklal ruhu kanımıza işlemiş! Korkma! Sakın ha geri durma! İstiklal ilelebet bizim olacak. Sabret Çanakkale’m… Yarın da bize güneş doğacak! Alacakaranlık çöktü cepheye, sular durgun, herkes yorgun. Kimisi aç, kimisi suskun. Düşman yaklaştı mı? Cephane mi bitiyor? Yine de korkma. Açıldı eller semaya, kapandı gözler erişmek için huzura. Teslim edildi vakit ruhlar yüce yaradana. Geçiyor zaman, akıyor kum taneleri gibi.. Yorgun gözler, çaresiz bakışlar içinde, her şey tükendi sanıyorlar. Daha sona ermedik, bilmiyorlar! Düşman da tükeniyor. Bak Çanakkale ‘m, güneş yeniden doğuyor, düşman gemileri bir bir batıyor. Akif’in dizeleri çınlıyor kulaklarda: Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tehvidi, Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Şehitlerimizin kanının rengi bayrağımıza al al olmuşken korkma diye başlayan dizeler kamçılıyor cesaretimizi. Bayrak inmiyor! Zafer çığlıkları yükseliyor. Bugün 18 Mart Çanakkale’m! Tarih yeniden yazılıyor!

Bizimdir istiklal, bizimdir topraklar, bayrağımız inmez ezanımız dinmez, söz konusu vatansa aklından bile geçirme! O hiç bölünmez, şehitlerimiz ölmez. Bak Çanakkale’m! Hiç batmayacak bir güneş doğdu, Türk’ün gücünden herkes korkar oldu! Biz sadece tarih yazmadık Çanakkale’m. Asıl tarih biziz!