Virginia WOOLF (Şair ve Yazarların İlginç Özellikleri)

Virginia WOOLF (Şair ve Yazarların İlginç Özellikleri)

Virginia WOOLF (Şair ve Yazarların İlginç Özellikleri)

Virginia WOOLF


882’de Londra’da dünyaya gelen ve 20. Yüzyılın en başarılı yazarlarından biri olan Virginia Woolf, küçüklüğünden beri yazar olmak istemiş ancak döneminde kız çocuklarının okutulması pek uygun görülmediği için okula gönderilmemiş ve babasının yardımı ile kendini geliştirmiştir.


Babasının kütüphanesinde günlerini geçiren Virginia Woolf, 1895’te bir gazetede kısa hikâyeler yazmaya başlamıştır. Aynı yıl annesini ağır bir gripten dolayı kaybetmesi onu derinden etkilemiş ve psikolojik bunalıma girmiştir.

1904’te babasının ölümü Woolf için ciddi bir dönüm noktası olmuş ve kardeşleriyle birlikte Bloomsbury’e taşınmıştır. 1912 yılında Leonard Woolf ile evlenmiş ve eşi onun için bir basımevi kurmuştur. Bu fırsat Virginia Woolf için eserlerini yayınlatmada bir şans olmuştur.


Perde Arkası romanını yazdığı sıralarda döneminde yaşanan olaylar ve yazma yeteneğini kaybettiği düşünmesi Woolf için kendini çıkmaz bir yola sokmasına neden olmuş ve kendini psikolojik olarak toparlayamamıştır. Girdiği büyük bunalım neticesinde 28 Mart 1941 tarihinde evlerinin yakınında bulunan Ouse nehrine ceplerine taşlar doldurarak atlamış ve intihar etmiştir.


Peki Virginia Woolf’un çoğu zaman kitaplarını ayakta yazdığını söylesek ne düşünürdünüz? Kız kardeşi ressam olan yazar, ondan ilham alarak eserlerini ayakta yazarmış. Bir sürü eseri olan Woolf’un ayakta nasıl o kadar süre durduğunu anlamak güç tabii.


Ayrıca manik-depresif olan Virginia Woolf, aldığı ilaçlar yüzünden hastalığını yatakta geçirirmiş. Böylece eserlerini ayakta yazması ayrı bir soru işareti de getiriyor akıllara.


Yazar: Kaan TURHAL